Home Auto Nieuws Auto Nieuws

Route

Van Dal Automaterialen Grutter 11 5253 RM Nieuwkuijk

Bel voor informatie

Informatie nodig? Bel!

AutoWeek
AutoWeek.nl nieuws, tests, rijimpressies, video's en weblogs

 • Hydraulische stuurbekrachtiging - Cornelis schetst
  Om het de automobilist gemakkelijker te maken kan de besturing hydraulisch ondersteund worden. De benodigde oliestroom wordt hiertoe naar behoefte geregeld met een ingenieus regelventiel voorzien van een hele reeks kanalen en gaatjes. Dat klinkt ingewikkeld, maar is het dat ook?

 • De Vluchtstrook: Holden Efijy Concept
  Afgelopen week schokte General Motors de autowereld door aan te kondigen dat het de stekker uit het Australische Holden trekt. Een perfect moment om in De Vluchtstrook eens aandacht te besteden aan een interessante creatie van het voor de Australiërs ooit zo belangrijke merk.

 • Weblog: Wensdenken
  Particuliere kopers van een gebruikte EV kunnen rekenen op € 2.000. Dit zou door milieuminister Van Veldhoven zijn gecommuniceerd richting milieuclubs. De autosector heeft in een eerste reactie laten weten dat de genoemde bedragen voorbarig zijn en dat de gesprekken over dit onderwerp nog niet zijn afgerond. Nog los van de genoemde bedragen (die bovenop de bpm-vrijstelling voor EV's komen, wat feitelijk al een forse aankoopsubsidie is) is het evengoed een voorstel dat hoofdschuddend moet ...

 • Back to basics: Mercedes-Benz GLA (2020)
  Met de kakelverse prijslijst van de nieuwe Mercedes-Benz GLA onder de arm duiken we deze week in de configurator van de nieuwe compacte GLA.

 • AutoWeeks Lucas Verbeke wint persprijs
  Onze eigen fotograaf en gelijk redacteur Lucas Verbeke heeft met een reportage voor de jasspecial 2020 een persprijs gewonnen! Daarmee ontvangt hij na eerdere overwinningen opnieuw een prijs voor zijn vakwerk.

 • Honda Civic Type R - Achteruitkijkspiegel
  Roy en Michiel verplaatsen zich deze week in een niet-zo-anonieme Honda Civic Type R, en daarmee is het bruggetje naar de elektrische Honda E makkelijk gemaakt. Verder komen ook de nieuwe Hyundai i20 en Ford Puma ST aan bod, en filosoferen de heren over de veranderende wereld bij de traditionele automerken. En wat vinden we eigenlijk van de trajectcontroles op N-wegen?

 • Audi E-tron S: drie motoren!
  Audi kondigt een E-tron S aan. Van een onthulling durven we nog net niet te spreken, maar de specificaties van de voorlopig snelste E-tron liggen al wel op straat.

 • De hothatch van Porsche
  Een nieuw jaar en een nieuw initiatief. AutoWeek start zijn eigen podcast: De Uitlaat. In navolging van het succes van de Achteruitkijkspiegel leek het ons leuk eens wat dieper te duiken in ons werk en een podcast geeft ons de tijd om wat uitgebreider op dingen in te gaan. In deze aflevering bespreken Marco en Roy de Honda Civic Type R naar aanleiding van een test van Marco en zetten vraagtekens bij een Valkyrie-video van Aston Martin. Luisteren kan uiteraard hieronder, maar je vindt ons ook in ...

 • Gezinscamper voor zes
  De nieuwe Optima OnTour van Hobby staat voor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding in het instapsegment en heeft vier indelingen voor het modeljaar 2020.

 • Ford Puma vs. Nissan Juke - Dubbeltest
  De nieuwkomers volgen elkaar in rap tempo op in het segment van de compacte cross-overs. De tweede generatie van pionier Nissan Juke vindt meteen een directe concurrent voor zich in de vorm van de Ford Puma. Jan zoekt uit hoe de twee zich tot elkaar verhouden.

Next Level Template